Wat is KYC en waarom heb ik het nodig?

KYC of Know Your Customer is het proces waarbij de identiteit van een gebruiker wordt geverifieerd tegen een vertrouwde externe bron. Het doel van het KYC proces is om te voldoen aan regels en voorschriften die beschermen tegen het witwassen van geld, terrorismefinanciering en identiteitsdiefstal. Om ons allemaal zo compliant mogelijk te laten zijn met de meeste AML- en overheidsvoorschriften hebben we KYC op het NetLeaders platform geïmplementeerd. KYC geverifieerd zijn is vereist voor veel functies van onze website, waaronder:

1. Cadeaubonnen genereren
2. Bonnen  afdrukken (facturen)
3. Uitbetalingen (Payouts)
4. Als u meer dan € 600 hebt verdiend met commissies

NetLeaders Inloggen

Navigeer naar Netleaders.com en log in op het account waarop u de KYC verificatie wilt uitvoeren.

KYC Validatieproces

Klik in het account dashboard op Settings in de linkerbenedenhoek van het scherm.

Klik vervolgens op KYC Verification / Edit en de knop Start the Process.

Het eerste wat we moeten doen is selecteren of het account onze persoonlijke account of een bedrijfsaccount is. Het verschil is dat het bedrijfsaccount op de naam staat van de persoon die wettelijk verantwoordelijk is voor het bedrijf. Zodra we alle juiste gegevens hebben ingevoerd, klikken we op de knop Proceed om de nieuwe informatie op te slaan.

Op de review pagina hebben we de belangrijkste gegevens voor ons getoond. Dit is de laatste kans om onze accountgegevens te bewerken. We moeten nogmaals benadrukken dat uw informatie waarschijnlijk zal worden vergeleken met andere documenten die gaan gebruikt worden om uw identiteit en adres te bewijzen. Zorg ervoor dat u de juiste en geldige gegevens hebt ingevoerd. Dan moeten we klikken op de knop Confirm and submit.

Het systeem zal onze gegevens automatisch controleren aan de hand van een wereldwijde database van namen. Als we worden gekoppeld, wordt onze KYC-aanvraag automatisch goedgekeurd zonder dat er nog meer documenten nodig zijn. Als dit niet het geval is, gaan support agenten uw KYC-aanvraag handmatig verifiëren met behulp van de documenten die u in de volgende stap verstrekt.

Als er geen automatische verificatie kan worden uitgevoerd, moeten we aanvullende documenten verstrekken. Op deze pagina kunnen we de nodige documenten voor KYC verificatie uploaden. Let a.u.b. op de bestandsindelingen en bestandsgrootte die nodig zijn. We klikken op het Select Document Type om te kiezen welk type document we willen uploaden (adres, id).

Op de pagina Account Information wordt dit bericht weergegeven zolang uw KYC nog in behandeling is. Netleaders Support neemt contact met u op als u aanvullende documenten nodig hebt indien bepaalde informatie niet overeenkomt.

Zodra de KYC applicatie is goedgekeurd, verschijnt dit nieuwe bericht op onze account.

Als we meerdere accounts hebben, worden alle accounts met hetzelfde e-mail adres weergegeven in het vervolgkeuzemenu Your Accounts. Het account dat we KYC-geverifieerd hebben, fungeert nu als ons "hoofdaccount" en van daaruit kunnen we kiezen welk account het volgende moet verifiëren. We klikken eenvoudig op het account dat we willen verifiëren.

We hoeven alleen het wachtwoord van dat account in te voeren en op de knop SAVE te klikken. Als dat is voltooid, wordt alle informatie van de master KYC account overschreven naar de sub-accounts.

En hiermee hebben we onze KYC processen voltooid.